
שום
Allium sativum
השום הוא גאופיט אשר גבעולו ה'אמיתי' גדל למעשה מתחת לקרקע. מהעלים הצעירים של צמח השום מתפתחות השננות שבעזרתן הוא מתרבה, ואילו פריחתו מתרחשת לעתים נדירות. את השום ניתן לגדל לאורך כל השנה, ובישראל הוא גדל בעיקר כגידול חורף, שנזרע בסתיו ונאסף באביב. השום נקטף כשהוא עוד ירוק, ולאחר הקטיף הוא מושאר להתייבש למשך כמה ימים. לרוב הוא משווק כשהוא יבש לחלוטין. השום רגיש לאור יום, ואינו זקוק לשמש ישירה כדי להתפתח כראוי. בישראל גדל בעיקר זן השום האדום, בשדות הנמצאים בגולן, בגליל העליון, בעמקים, במרכז הארץ ובנגב – שם נמצאים שטחי השום הנרחבים ביותר.