
קיווי
Actinidia chinensis
הקיווי הוא פרי הגדל על צמח מטפס – צמח האקטינידיה, אשר פורח באביב. ההאבקה מתרחשת בדרך כלל באמצעות דבורים וחרקים אחרים, אך לעתים תתאפשר רק כאשר בשדה הגידול ישנם צמחים זכריים ונקביים יחד. פרי הקיווי מבשיל בדרך כלל בסתיו, ונקטף כשהוא עוד קשה ואף מעט בוסרי. הוא יכול לגדול במקומות קרים למדי, אך רגיש לרוחות חזקות וכן לאדמה יבשה או רטובה מדי.
אדמה עשירה בגיר נחשבת גם היא בעייתית לגידול קיווי. שלבי ההבשלה וההתרככות הסופיים של הפרי מתרחשים לרוב במהלך אחסונו ולקראת שיווקו. זני הקיווי הנפוצים בישראל הם היווארד וברונו, ובאחרונה נעשה ניסיון לגדל בארץ גם קיווי צהוב. מטעי הקיווי נפוצים בעיקר באזור הגליל המערבי, הגליל העליון ורמת הגולן.