קיווי

קיווי

סוג גידול: צמח מטפס בעל פרי אכיל
שם מדעי: Actinidia chinensis
מקור: דרום סין.

הקיווי הוא פרי הגדל על צמח מטפס - צמח האקטינידיה, אשר פורח באביב. ההאבקה מתרחשת בדרך כלל באמצעות דבורים וחרקים אחרים, אך לעתים תתאפשר רק כאשר בשדה הגידול ישנם צמחים זכריים ונקביים יחד. פרי הקיווי מבשיל בדרך כלל בסתיו, ונקטף כשהוא עוד קשה ואף מעט בוסרי. הוא יכול לגדול במקומות קרים למדי, אך רגיש לרוחות חזקות וכן לאדמה יבשה או רטובה מדי. אדמה עשירה בגיר נחשבת גם היא בעייתית לגידול קיווי. שלבי ההבשלה וההתרככות הסופיים של הפרי מתרחשים לרוב במהלך אחסונו ולקראת שיווקו. זני הקיווי הנפוצים בישראל הם היווארד וברונו, ובאחרונה נעשה ניסיון לגדל בארץ גם קיווי צהוב. מטעי הקיווי נפוצים בעיקר באזור הגליל המערבי, הגליל העליון ורמת הגולן.

מוצרים מתאימים

טבלת ריסוס קיווי

פגע 1ינואר 2פברואר 3מרץ 4אפריל 5מאי 6יוני 7יולי 8אוגוסט 9ספטמבר 10אוקטובר 11נובמבר 12דצמבר
פגע אחר קטיף ספטמבר סקולאר אוקטובר סקולאר
פגע מחסור ברזל פברואר סקווסטרן מרץ סקווסטרן אפריל סקווסטרן
פגע עשבים ינואר גליל פברואר גליל מרץ גליל אפריל גליל מאי גליל יוני גליל יולי גליל אוגוסט גליל ספטמבר גליל אוקטובר גליל נובמבר גליל דצמבר גליל